Sunday, July 24, 2011

Μεγάλη πίστα για σκέιτμπορντ στήνεται στην Πάφο

Έναν από τους αγαπημένους τους χώρους θα μπορούν να απολαμβάνουν στο άμεσο μέλλον οι νεαροί φίλοι του «ρόλερ σκέιτ» στην Πάφο. Με απόφαση της δημοτικής αρχής, μια μεγάλη πίστα για το...
εντυπωσιακό αυτό άθλημα θα δημιουργηθεί σε κεντρική περιοχή της πόλης, ώστε να μπορούν να ασκούνται και να διασκεδάζουν οι νεαροί Πάφιοι που έχουν αγκαλιάσει τη δραστηριότητα αυτή.

Το Πάρκο «Ρόλερ Σκέιτ», όπως είναι η ονομασία του στην πρόταση που εξέτασε η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, θα δημιουργηθεί εντός του πάρκου Αχμέτ Ρασιήτ, που βρίσκεται μεταξύ των κεντρικών λεωφόρων Νεόφυτου και Νικόλαου Νικολαΐδη.

Η έκταση του πάρκου και το γεγονός ότι σε αυτό υπάρχουν ήδη άλλες αθλητικές υποδομές, όπως γήπεδα καλαθόσφαιρας, κρίθηκαν ως ιδεώδεις συνθήκες για την υλοποίηση του έργου.

Ο σχεδιασμός και η εκπόνηση των αρχιτεκτονικών σχεδίων για τις εγκαταστάσεις του ρόλερ σκέιτινγκ ανατέθηκαν στον αρχιτέκτονα Ανδρέα Βάρδα.

Με δηλώσεις του στον «Φ» ο δημοτικός σύμβουλος Πάφου, Χρύσανθος Σαββίδης, επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο θεωρείται πολύ σημαντικό για τις υποδομές της πόλης, αλλά και για την παροχή εναλλακτικών ωφέλιμων δραστηριοτήτων στους νέους της.

«Πρόκειται για εξειδικευμένης μορφής αθλητική και κοινωνική υποδομή για τα δικά μας μέτρα, που ωστόσο είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και δημοφιλής διεθνώς», τόνισε. «Η ύπαρξη ενός τέτοιου πάρκου θα συνδράμει τις προσπάθειες των φορέων της Πάφου για καθιέρωση και διαφήμιση της επαρχίας ως χώρου που προσφέρει στον επισκέπτη όλες τις δυνατότητες ενασχόλησης και αναψυχής».

Ο κ. Σαββίδης επεσήμανε επίσης ότι το πάρκο για το σκέιτμπορντ είχε αρχικά προγραμματισθεί να γίνει στην περιοχή του πεζοδρόμου της Κάτω Πάφου, παρά τον Φάρο. Ωστόσο, η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο «Φύση 2000» ανέστειλε τους όποιους σχεδιασμούς και πλέον τα οικόπεδα του Αχμέτ Ρασιήτ κρίθηκαν ως η ιδεωδέστερη επιλογή.

0 comments:

Post a Comment